Tillhör du en av dom i den svenska vuxna befolkningen som regelbundet drabbas av ryggbesvär? Smärta i ryggen och olika typer av ryggbesvär är vanligt förekommande i dagens samhälle; utöver det personliga lidandet kan besvären leda till nedsatt livskvalitet och begränsningar, i både arbets- och privatlivet.

Orsakerna kan precis som symtomen variera, från stram och spänd muskulatur till sjukdomligt tillstånd vilket kan resultera i trötthets- och stelhetskänsla eller brännande värk i ryggen. Hur besvären påverkar individen varierar beroende på vilka krav, förutsättningar och fritidsintressen denne har.

Behandlingsmetoden bör anpassas efter individen eftersom symtom och förutsättningar varierar, alla kroppar är olika. Vissa människor är muskelstarka men klarar inte av att genomföra vissa ryggrörelser, andra kan göra stora rörelser men saknar styrkan som behövs för att stabilisera leder och strukturer. Samspelet som behövs mellan muskler och leder kan vara svårt att öva upp på egen hand; hur vet du hur långt du kan eller ska genomföra rörelsen, hur många repetitioner och vilken belastning är rätt för dig?

DAVID Spine Concept (DSC) är en serie maskiner som är utvecklade för medicinsk träningsrehabilitering av ryggraden, med fokus på den individuella anpassningen. Med kliniker i mer än 30 länder och forskning som har bedrivits sedan 1980-talet är DSC ett träningskoncept med gedigna maskiner och långtgående erfarenheter kring ryggen, dess leder och muskulatur. I Sverige finns DSC bara på Gym & Sim i Vallentuna och det är ett koncept som jag har glädjen att arbeta med.

Om du vill veta mer om DSC, dina möjligheter till en bättre rygghälsa och vilka prisalternativ som finns – hör av dig!

Arbetar du inom hälso- och sjukvård eller har annan medicinsk utbildning? Tryck på länk för att läsa mer om DSC.

Inledande och halvvägstest
Inledande test visas i blå färg och halvvägstestet visas i orange färg

 

Lämna ett svar